Kucsák László

Budapest XVIII.kerületÜllői út 517.15. választókerület
2017 Jun. 15 09:07

2018-as költségvetést a kiszámíthatóság, a biztonság és a fejlődés jellemzi

Kucsák László Pestszentlőrinc-Pestszentimre országgyűlési képviselője május 27-én sajtótájékoztatót tartott a 2018-as költsegvetéssel kapcsolatban.  Elmondta, hogy „a kormány jövő évi költségvetése minden magyar ember számára megteremti a lehetőségét annak, hogy ismét léphessen egyet előre a saját életében.

 

A 2018-as költségvetés a munkából élőkről, a családokról, a biztonságról szól. Újabb lépéseket teszünk a teljes foglalkoztatottság irányába, további támogatást adunk a családoknak, és tovább erősítjük az ország biztonságát.

 

Fontos még kiemelni, hogy 2010-hez képest ma több mint 700 ezerrel többen dolgoznak, ezek döntő többsége piaci álláshely.

 

Szeretnénk elérni a teljes foglalkoztatottságot, ezért tovább csökkennek a munkát terhelő adók. 2018-ban a munkanélküliségi ráta 4%-ra csökkenhet, jövőre is lesz közmunkaprogram, amelyből egyre magasabban kerülnek át a munkaerőpiacra magasabb bérért, és folytatjuk a munkahelyteremtő intézkedéseket.

 

Továbbá hangsúlyozta a képviselő úr, hogy tovább fognak nőni a családokat érintő támogatások köre. 

 

A kormány célja, hogy Magyarország családbarát ország legyen, ezért döntött az Európában is egyedülálló családi adózás bevezetéséről, ami már közel egymillió családnak nyújt segítséget.

 

Jövőre is marad a 15%-os szja, ami Európában az egyik legalacsonyabb. 2018-ban tovább nő a kétgyermekesek családi adókedvezménye, havi 35 ezer forintra, évi 420 ezer forintra nő. Jövőre is lesz első házasok adókedvezménye. Otthonteremtésre még több forrás, 226 milliárd forint áll majd rendelkezésre. 2018-ban az ideinél nagyobb, 3%-os lesz a nyugdíjemelés, sőt a jó gazdasági növekedésnek köszönhetően nyugdíjprémium kifizetésével számolunk és minden eddiginél többet, 79 milliárdot fordítunk ingyenes gyermekétkeztetésre, több forrás jut a rugalmasabb bölcsődei rendszerre. 2018-tól az állam biztosítja az első sikeres nyelvvizsga, valamint az első emelt szintű - most még térítésköteles - idegen nyelvből tett érettségi ingyenes megszerzését, továbbá a fiatalok első vezetői engedélyének ingyenes megszerzését.

 

A kormány a 2018-as költségvetésben is megfelelő pénzügyi hátteret fog biztosítani a határok védelmére.

Kucsák László

Budapest XVIII.kerület, Üllői út 517.
  • fidesz18ker@gmail.com
  • +36 1 291 2807
  • hétköznap 9.00-13.00
  • 1182 Budapest XVIII.kerület,
    Üllői út 517.
eseménynaptár